Järnvägsarbetare beskjutna av älgjägare

Söråker (JJ) En jägare i 65-årsåldern döms till dagsböter för "framkallande av fara för annan" efter att ha avlossat tre skott mot en älg i närheten av två järnvägsarbetare.

Det var ifjol som händelsen inträffade. Två personer, som arbetade med underhåll vid järnvägsspåret, blev mycket överraskade när en gevärsknall plötsligt small av alldeles intill dem. I samma stund som smällen ebbat ut får de båda syn på två älgar i närheten av de själva och spåret. När nästa skott bränner av ställer sig de båda arbetarna upp och viftar för att göra sig till känna, men då smäller det ytterligare en gång.
Sundsvalls nyheter skriver nu att tingsrättens bedöming är att järnvägsarbetarna utsatts för konkret livsfara och att även om jägaren som skjutit själv påstår att han hade full koll på situationen, döms han nu alltså till dagsböter för det inträffade.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser