Järnvägsarbetare beskjutna av älgjägare

Söråker (JJ) En jägare i 65-årsåldern döms till dagsböter för "framkallande av fara för annan" efter att ha avlossat tre skott mot en älg i närheten av två järnvägsarbetare.

Det var ifjol som händelsen inträffade. Två personer, som arbetade med underhåll vid järnvägsspåret, blev mycket överraskade när en gevärsknall plötsligt small av alldeles intill dem. I samma stund som smällen ebbat ut får de båda syn på två älgar i närheten av de själva och spåret. När nästa skott bränner av ställer sig de båda arbetarna upp och viftar för att göra sig till känna, men då smäller det ytterligare en gång.
Sundsvalls nyheter skriver nu att tingsrättens bedöming är att järnvägsarbetarna utsatts för konkret livsfara och att även om jägaren som skjutit själv påstår att han hade full koll på situationen, döms han nu alltså till dagsböter för det inträffade.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser