Jan Sjölin har avlidit

Mellbystrand (JJ) Jaktjournalens trogne medarbetare Jan Sjölin, Mellbystrand, har avlidit efter en tids sjukdom.


Jan Sjölin, blev 69 år,  och medarbetade i Jaktjournalen sedan 1992.

Det är med stor sorg och saknad Jaktjournalens redaktion mottagit beskedet att medarbetaren Jan Sjölin avlidit efter en tids sjukdom.

Redan 1992 knöts Jan till Jaktjournalen och har under åren varit en av tidningens mest uppskattade medarbetare. Jan stora jaktintresse smittade av sig på sin omgivning och till läsarna för hans stora kunnande.

Förutom själva jakten var viltforskning och biologi Jans stora intressen och hans skrev en rad artiklar i ämnet. När vildsvinen etablerade sig i början av 90-talet i hans omgivning skrev han många artiklar om deras livscykel. Han var också en av de första jaktjournalisterna som skrev om utfodring och förvaltning av vildsvinsstammen.

Jan Sjölin ansvarades också för tidningens Utrustningssidor och läsarnas radannonser.

– Jan hade ett stort intresse av jaktutrustning och med sin noggrannhet uppskattades hans kunnande av hela branschen. Jan var inte bara en duktig medarbetare, han var också en stor vän för alla oss som arbetar med Jaktjournalen, berättar Holger Nilsson, Jaktjournalens chefredaktör.  

Jan skaffade sig tidigt stora kunskaper om vildsvinen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser