Jan Sjölin har avlidit

Mellbystrand (JJ) Jaktjournalens trogne medarbetare Jan Sjölin, Mellbystrand, har avlidit efter en tids sjukdom.


Jan Sjölin, blev 69 år,  och medarbetade i Jaktjournalen sedan 1992.

Det är med stor sorg och saknad Jaktjournalens redaktion mottagit beskedet att medarbetaren Jan Sjölin avlidit efter en tids sjukdom.

Redan 1992 knöts Jan till Jaktjournalen och har under åren varit en av tidningens mest uppskattade medarbetare. Jan stora jaktintresse smittade av sig på sin omgivning och till läsarna för hans stora kunnande.

Förutom själva jakten var viltforskning och biologi Jans stora intressen och hans skrev en rad artiklar i ämnet. När vildsvinen etablerade sig i början av 90-talet i hans omgivning skrev han många artiklar om deras livscykel. Han var också en av de första jaktjournalisterna som skrev om utfodring och förvaltning av vildsvinsstammen.

Jan Sjölin ansvarades också för tidningens Utrustningssidor och läsarnas radannonser.

– Jan hade ett stort intresse av jaktutrustning och med sin noggrannhet uppskattades hans kunnande av hela branschen. Jan var inte bara en duktig medarbetare, han var också en stor vän för alla oss som arbetar med Jaktjournalen, berättar Holger Nilsson, Jaktjournalens chefredaktör.  

Jan skaffade sig tidigt stora kunskaper om vildsvinen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser