Jämttik vargriven

Edsbyn (JJ) Fredrik Sandquist, Voxnabruk, förlorade sin fyråriga jämttik Diana, när hon blev riven av vargar i skogarna kring Lobonäs fyra mil nordväst om Edsbyn.

Jägarna spårade av vägarna före älgjakten för att vara så säkra som möjligt att det inte fanns varg i närheten.
En stund efter att Diana släppts hördes ett par skall, sedan tystnade tiken, efter en stund hördes återigen ett par skall och sedan blev det helt tyst i skogen.
Fredrik Sandquist anade oråd och kalla till sig en av passkyttarna. Tillsammans gick de mot platsen där de hört hundskallen. När de närmade sig upptäckte de vargspår. Hundföraren avvaktade när passkytten gick fram och konstaterade att Diana blivit riven av varg.
Länsstyrelsens besiktningsman Sture Nordlund kunde konstatera att Diana blivit riven av minst en varg. Vargarna tillhör troligtvis Voxnareviret.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser