Jämttik vargriven

Edsbyn (JJ) Fredrik Sandquist, Voxnabruk, förlorade sin fyråriga jämttik Diana, när hon blev riven av vargar i skogarna kring Lobonäs fyra mil nordväst om Edsbyn.

Jägarna spårade av vägarna före älgjakten för att vara så säkra som möjligt att det inte fanns varg i närheten.
En stund efter att Diana släppts hördes ett par skall, sedan tystnade tiken, efter en stund hördes återigen ett par skall och sedan blev det helt tyst i skogen.
Fredrik Sandquist anade oråd och kalla till sig en av passkyttarna. Tillsammans gick de mot platsen där de hört hundskallen. När de närmade sig upptäckte de vargspår. Hundföraren avvaktade när passkytten gick fram och konstaterade att Diana blivit riven av varg.
Länsstyrelsens besiktningsman Sture Nordlund kunde konstatera att Diana blivit riven av minst en varg. Vargarna tillhör troligtvis Voxnareviret.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser