Jämtlandsvarg skadad

Den varg som blev påkörd av en bilist mellan Lidsjöberg och Gäddede, Nordvästra Jämtland, i går morse är skadad och haltar.

Vargen sprang upp på vägen och blev påkörd av en bilist som körde cirka 80 km i timmen. Vargen hamnade i diket och blev liggande en stund. För att strax därefter försvinna in i skogen.

Polisen i Strömsund har hittat varghår på platsen och vid ett senare eftersök under dagen upptäcktes också vargen haltande inte långt ifrån olycksplatsen.

Enligt Östersunds-Posten kan en ny population av varg ha etablerat sig i området.

Ett flertal vargobservationer är gjorda under hösten och sommaren.

Just nu är det bara spårsnö fläckvis i området, men senare i vinter kommer man att få svar på hur många vargar som uppehåller sig i Nordvästra Jämtland.

Den skadade vargen kommer, om det går, att bevakas en tid för att utröna hur svårt skadad den är. Innan beslut om avlivning fattas.

7 kommentarer

 • Skadad
  Skadad
  Man konstaterade att vargen haltade!
  Anser att en förundersökning skall göras och vem som bär ansvaret över att vargen fått lida i onödan!
  Är det Länstyrelsen eller Polisen som tagit beslutet eller var det Länstyrelsens utskickade rovdjursspårar som tog beslutet?
  Helt klart ett lagbrott som nu har inträffat!
  Vem kan konstatera att vargen inte har inre organ skador eller frakturer bara att se vargen halta !
  Hade det varit ett klövvilt så hade med största sannolikhet polisen använt sitt tjänste vapen !
  Enligt video sekvensen så bar både rovdjursspåraren och polismannen vapen!!!

 • varg skadad
  Vilken jävla tur att någon har lite sunt förnuft att klämma åt detta satans odjur.För det verkan som om jägarn helt har missat paragraf 28 endast en varg har blivit skjuten.men det har varit över 20 angrepp på jakt hundar redan i höst.

 • sjukt
  helt klart att länstyrelsen gjort sig skyldiga till djurplågeri.skjut den nuu.. inget djur ska behöva lida/jägare.

 • paragraf 28
  Jägarna vågar ju inte skjuta, då paragraf 28 verkar inte gälla oss jägare, då vi ska freda våra hundar, skjuter man så blir det fort som fan förundersökning,eljest i andra ärenden så går det i långbänk,

 • !!!!!!!
  oj, hoppas att inte bilen fick några sakor!!!!
  men där emot att vargen fick de

 • Skadad
  Enligt bilföraren var ett ben på vargen av.Men det var ju en renskötare så myndigheternas största problem är nog hur de ska kunna straffa han.

 • Que!
  Vem bryr sig? Länstyrelsens skyldighet, leta upp fanskapet!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser