Jämthundstik överlevde vargattack

Stöllet (JJ) Jämttiken Pixie överlevde en vargattack tack vare átt husse Henrik Aronsson upptäckte att fyra vargar var på väg att döda hans hund. Henrik sprang mot vargarna och skrek vilket fick vargarna att fly från platsen.

Den dramatiska händelsen under älgjakt älgjakt vid Åsmyrberget i trakterna av Gravol söder om Stöllet i norra Klarälvdalen.
– När hon var 150 meter från mig började sexåriga Pixie skälla något fruktansvärt. Jag sprang mot henne så mycket jag orkade och skrek och tjoade, säger Henrik Aronsson, till Värmlands Folkblad.
Hunden fick flera bettskador, bland annat i halsen men klarade sig. Efter ett besök hos veterinär och smärtstillande medel är Pixie uppe på benen igen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser