Jämthundsklubben stöder eftersöksbojkott

Karlstad (JJ) När Svenska Jämthundsklubben höll årsmöte med i Karlstad ställde sig klubbens 1 500 medlemmar enhälligt bakom beslutet om en eftersöksbojkott.

När frågan avhandlade på årsmötet var svaret från medlemmarna entydigt, Jämthundsklubben stöder eftersöksbojkotten som startades i Västra Götaland.

– Vi har varit ute och förkortat lidandet för tusentals djur varje år. Ansvaret för att djuren nu i stället får ligga och lida ligger på våra politiker och organisationer som Djurens rätt och Naturskyddsföreningen som drivit vargfrågan dit där den är nu.

_  Vi kan återuppta eftersöken i morgon om vi kan få till stånd en dialog i frågan, säger Kjell Lennartsson, initiativtagare till eftersöksbojkotten till nätsajten Vargfakta .se. Målet med bojkotten är att det tidigare taket om 210 vargar skall återinföras.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser