Jämthundsägare sökes!

Vem har förlorat en stor jämthund? Roland Svensson, jaktledare i Ringvattnet, Strömsunds kommun i norra Jämtland, har under en månads tid vid olika tillfällen iakttagit en skygg jämthund på markerna runt Ringvattnet.

– Vi har hört oss för med alla jaktlag runt omkring här, men ingen saknar någon hund. Det är en stor och kompakt hund, förmodligen bär den en pejl eller ett rött halsband, berättar Roland Svensson.
Mycket talar nu för att hunden kommit långt bort ifrån. Den kan också vara stulen i någon annan del av landet och använts vid älgjakt.
Saknar Du en jämthund går det bra att ringa Roland Svensson, tel 0670-820 39. Eller Jaktjournalens redaktion, tel 0300-306 21.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser