Jämthundsägare sökes!

Vem har förlorat en stor jämthund? Roland Svensson, jaktledare i Ringvattnet, Strömsunds kommun i norra Jämtland, har under en månads tid vid olika tillfällen iakttagit en skygg jämthund på markerna runt Ringvattnet.

– Vi har hört oss för med alla jaktlag runt omkring här, men ingen saknar någon hund. Det är en stor och kompakt hund, förmodligen bär den en pejl eller ett rött halsband, berättar Roland Svensson.
Mycket talar nu för att hunden kommit långt bort ifrån. Den kan också vara stulen i någon annan del av landet och använts vid älgjakt.
Saknar Du en jämthund går det bra att ringa Roland Svensson, tel 0670-820 39. Eller Jaktjournalens redaktion, tel 0300-306 21.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser