Jämthund vargdödad under jaktträning

Lycksele (JJ) En jämthund har dräpts av varg norr om Lycksele.

Hundägare var ute och jakttränade sin unga jämttik och hunden fick tag i älg.

– Det blev ståndskall en liten stund men sedan blev det tyst och hon var stilla på pejlen. När jag kom till platsen var det inte mycket mer än huvudet, halsen och ryggen kvar på henne, berättar den bedrövade hundägaren.

Attacken inträffade den 22 augusti. Enligt hundägaren har det setts vargar i området tidigare.

Attacken är inte anmäld till länsstyrelsen.

– Vi fick ingen hjälp förra gången vi drabbades, så får det vara, säger hundägaren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser