Jämthund vargdödad under jaktträning

Lycksele (JJ) En jämthund har dräpts av varg norr om Lycksele.

Hundägare var ute och jakttränade sin unga jämttik och hunden fick tag i älg.

– Det blev ståndskall en liten stund men sedan blev det tyst och hon var stilla på pejlen. När jag kom till platsen var det inte mycket mer än huvudet, halsen och ryggen kvar på henne, berättar den bedrövade hundägaren.

Attacken inträffade den 22 augusti. Enligt hundägaren har det setts vargar i området tidigare.

Attacken är inte anmäld till länsstyrelsen.

– Vi fick ingen hjälp förra gången vi drabbades, så får det vara, säger hundägaren.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser