Jämthund vargdödad på älgjaktspremiär

Alfta (JJ) Under gårdagens älgjaktspremiär attackerades och dödades en jämthundstik av varg utanför Alfta i Hälsingland.

Vargattacken skedde på älgjakten och hundens liv gick inte att rädda. Tre vargar ska ha setts i samband med angreppet.

På Facebook har bilder på den halvt uppätna jämthunden skapat stor uppmärksamhet och frustration bland jägare. En jägare skriver; ”Det är för jävligt. Lider med er alla” och en annan skriver ”Det måste bara bli en ordentlig vargjakt i vinter.”

En av länsstyrelsens besiktningsmän deltog själv i det aktuella jaktlaget som drabbades.

– Jag hörde direkt på ljuden att det hänt någonting, säger han till tidningen Jakt och Jägare.

Området för attacken ligger i området mellan vargreviren Blygberget och Sjösveden.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser