Jämthund vargdödad på älgjaktspremiär

Alfta (JJ) Under gårdagens älgjaktspremiär attackerades och dödades en jämthundstik av varg utanför Alfta i Hälsingland.

Vargattacken skedde på älgjakten och hundens liv gick inte att rädda. Tre vargar ska ha setts i samband med angreppet.

På Facebook har bilder på den halvt uppätna jämthunden skapat stor uppmärksamhet och frustration bland jägare. En jägare skriver; ”Det är för jävligt. Lider med er alla” och en annan skriver ”Det måste bara bli en ordentlig vargjakt i vinter.”

En av länsstyrelsens besiktningsmän deltog själv i det aktuella jaktlaget som drabbades.

– Jag hörde direkt på ljuden att det hänt någonting, säger han till tidningen Jakt och Jägare.

Området för attacken ligger i området mellan vargreviren Blygberget och Sjösveden.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser