Jämthund svårt skadad av varg

Munkfors (JJ) En hundägare som släppt sin jämthund nu på morgonen tvingades skjuta den ena av två vargar som attackerade hunden. Händelsen inträffade utanför Munkfors i Värmland.

Det tog bara några minuter efter släpp så attackerade två vargar jämthunden. Hundägaren sprang fram och sköt den ena vargar med stöd av nödvärnsrätten i paragraf 28.

Den andra vargen avbröt attacken och försvann från platsen. Jämthunden är svårt skadad av vargarna och opereras nu på veterinärklinik.

Det var två vargar som angrep hunden. Vargen som sköts var försedd med sändare, uppger Svensk Jakt. Det här är den andra hundattacken av varg i området på en dryg vecka.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser