Jämte-plott duo bakom Skattungbybjörn

Skattungbyn (JJ) Johnny Rehn och Jerker Myrén från Skattungbyn fällde i förmiddags en björnhona norr om Skattungbyn i Dalarna. Jakten lyckades mycket tack vare bra hundjobb från plotten Rex och Jämten Albertssons Frost.

Jerker Myrén med sin plotthund Rex och Johnny Rehn med jämthunden Albertssons Frost avslutade förmiddagens björnjakt tillsammans.
En björnhona på 117 kilo blev resultatet efter en spännande jakt i förmiddags strax norr om Skattungbyn. Jerker Myrén och Johnny Rehn jagade i hop med två kompisar i området. Jerker gick med sin erfarna plotthanne Rex och Johnny testade sin dryga året gamla jämthanne Albertssons Frost. 

– Hundarna fick upp ett björnspår uppe på ett hygge och då släppte vi dem. Det dröjde inte många minuter innan upptag. Björnen låg bara 300 meter bort, säger Johnny.

Drevet drog i väg i ömsom gångstånd ömsom fast stånd. Johnny lyckades ta sig runt björnen och hundarna och fick in en träff. Björnen drog då in i en plantering och det blev fast stånd. Jerker gick efter björnen och kunde där inne fälla björnhonan. 

Eftersom temperaturen börjar bli för hög avslutar gänget dagens jakt nu och fortsätter i morgon.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser