Jämte-plott duo bakom Skattungbybjörn

Skattungbyn (JJ) Johnny Rehn och Jerker Myrén från Skattungbyn fällde i förmiddags en björnhona norr om Skattungbyn i Dalarna. Jakten lyckades mycket tack vare bra hundjobb från plotten Rex och Jämten Albertssons Frost.

Jerker Myrén med sin plotthund Rex och Johnny Rehn med jämthunden Albertssons Frost avslutade förmiddagens björnjakt tillsammans.
En björnhona på 117 kilo blev resultatet efter en spännande jakt i förmiddags strax norr om Skattungbyn. Jerker Myrén och Johnny Rehn jagade i hop med två kompisar i området. Jerker gick med sin erfarna plotthanne Rex och Johnny testade sin dryga året gamla jämthanne Albertssons Frost. 

– Hundarna fick upp ett björnspår uppe på ett hygge och då släppte vi dem. Det dröjde inte många minuter innan upptag. Björnen låg bara 300 meter bort, säger Johnny.

Drevet drog i väg i ömsom gångstånd ömsom fast stånd. Johnny lyckades ta sig runt björnen och hundarna och fick in en träff. Björnen drog då in i en plantering och det blev fast stånd. Jerker gick efter björnen och kunde där inne fälla björnhonan. 

Eftersom temperaturen börjar bli för hög avslutar gänget dagens jakt nu och fortsätter i morgon.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser