Jaktvårdskretsar tvingas gå samman

Hökerum/Åsunden(JJ) Jaktvårdskretsarna i Hökerum och Åsunden har kallat till möte för att slå samman kretsarna. Orsaken är helt enkelt dålig aktivitet efter att Svenska Jägareförbundet förlorat inflytande på kretsnivå över den svenska älgjakten.

 

 

– När vi ordnar möten kommer nästan bara styrelsen, men när älgskötselområdet har möte är det gott om folk, säger Henry Andersson, tidigare ordförande i Hökerumkretsen, till Ulricehamns Tidning.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser