Jaktvårdskonsulent: Avliva vargen!

Jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen hävdar att den varg som rivit ett stort antal får i Blekinge bör avlivas.

initAdvert(”2”); – Att vargen går in i samhällen är inte bra, säger han till Blekinge Läns Tidning. – Risken finns att vargen börjar ta tamdjur som hund och katt eller som i Blekinge får. I Blekinge och södra Kalmar län har vargen nu rivit ett 20-tal får. På söndagen kom ytterligare en anmälning. Den gången gällde det tre får söder om Kristianopel. Två hade dödats och ett var mycket allvarligt skadat. Gunnar Glöersen ser ingen annan utväg än att vargen avlivas. – Om en varg regelbundet börjar besöka samhällen och går på tamdjur tycker jag att den ska plockas bort ganska snabbt.

12 kommentarer

 • Icke!
  Kan väl aldrig komma på fråga. Det skulle ju vara ett hån mot bla. alla fäbobrukare i dalarna som förgäves sökt skyddsjakt på varg. Det är bara att anpassa sig även för dom i södra Sverige.

 • Samhälle och samhälle?
  ”Att vargen går in i samhällen är inte bra” säger denna expert Gunnar Gloersson (hur blev han ”expert” nere i Blekinge?)
  Det är tydligen skillnad mellan samhällen i söder och dem i Dalarna. Mellansverige är snart helt förlorad ur djurskyddssynpunkt, och då får man detta hånfullt uttalande från söder. För en enda varg!
  Att han inte skäms ögon ur sig!
  Vet hut, och stå ut med det lilla besvär tills allmänheten har fått upp ögonen för sanningen med varg!

 • Jaktvårdskonsulent. avliva vargen
  Förstår inte varför vargar och andra rovdjur skall avlivas när de har ett helt normalt beteende, vargarna finns talrika i mellansverige och vistas ibland runt samhällen och byar. Låt hela sverige känna på rovdjursproblematiken. Då får vi lite nyans på debatten äntligen

 • Ska man skratta eller gråta?
  Dom får väl försöka att skrämma vargen och sätta upp elstängsel ,det är ju det som gäller för andra i det här landet.

 • Ingen varg!
  Vi här i söder vet ju vilket elände ni stackare har,Därför är det väl självklart att vi gör allt för att slippa samma elände,Här kommer vargen få svårare att etablera sig,,Jag lovar=)Dels pga alla vägar och mängden jägare per hektar!här finns inga sora skogsområden för vargen……

 • -Anders!
  Är vägar och fler jägare skäl till att ni inte skulle kunna ha en varg? Om du har någon sympati med andra jägare och djurägare i Sverige ska ni låta den där leva! Vi får ju leva med vargar inne i samhällen,men du kanske tror att det varken finns vägar eller folk i varglänen? Hur ska folket komma till insikt om vargens härjningar när ni i södern har den inställningen? Nä låta eländet leva ett tag till. Jag lider med alla drabbade djurägare men det här behövs för att vi ska bli räddade från vargplågan!

 • En varg är en varg
  FIlip: Gunnar Glöersen är INTE expert i Blekinge, han är värmlänning och jägareförbundets rovdjursexpert. Sedan är det obeskrivligt själviskt att man INTE vill att blekingeborna ska få skjuta vargen bara för att andra inte får skjuta sina vargar! Det viktiga är att vi samarbetar, vilket vissa har svårt för, och påverkar politikerna så att vi får vargjakt över hela landet.

 • Filip
  Var i artikeln skrivs att han är en expert?
  Om du ska citera, då gör det rätt. Du läser inlägg som som Fanden läser Biblen.

  Om Gunnar Glöersen är expert på rovdjur och därmed Varg finns det förmodligen ingen roll om han säger om varg i Värmland eller Blekinge eller någonstans annat i Sverige.

 • Mr. T
  För att citera, du säger att jag är obeskrivlig självisk för att jag vill inte att Blekingevargen skall skjutas. Jag har aldrig hört maken till DIN själviskhet, ni vägra låta vargen i Blekinge leva och utbilda södra Sverige i hur det VERKLIGEN är att ha varg i närheten. Du vet att det enda sättet vi kommer att bli kvitt vargplågan är om en majoritet av befolkningen inser att vargen inte hör hemma bland folk. Du är dock beredd att hindra att opinionen svängs till rätta av en kort period där befolkningen i söder skulle komma till insikt om det sanna påverkan av vargen. Du vill tydligen förlänga lidandet för mellansverige. Ytterst självisk är bara början till beskrivning för ditt agerande.
  Du vet inte vad solidaritet innebär! Endast mellansverige skall ha varg enligt dig, fy fan för sådana som dig som endast bevaka egna intressen.

 • samarbeta
  Filip: du vet varken var jag bor eller jagar, jag jagar i Värmland och Dalarna. Och jag anser att samarbete är den enda vägen, inte ”vi-och-dom”-resonemang. Vi sitter i samma båt och när det gäller just vargen i Blekinge så hoppas jag för blekingebornas skull att denna skjuts. Förstår inte hur det kan vara själviskt.

 • Mr.T
  Du svarar inte på frågan om hur opinionen skall fås att svänga mot vargen om varenda gång en varg visar sig i södra Sverige den skall skjutas med en gång. (är du verkligen en jägare i mellan sverige?)
  Om Blekingeborna skulle stå ut med denna varg i några månader skulle opinionen däromkring komma till sans. Det skulle vara solidaritet det!
  Naturligtvis vore det bästa att vargen i Blekinge sköts, men om det görs snabbt, får inte Blekingeborna chans att uppleva vargen och kunna bilda en informerad uppfattning om vad borde göras med ALLA vargar i Sverige.
  NVV och betongbiologerna vet att om opinionen skall hållas som nu (oinformerad, känslomässigt styrd av betongbiologernas sagor) måste vargen hållas långt ifrån storstäderna, skyddsjakt beviljas omgående på dessa ”farliga” vargar, för de är farliga för NVV och betongbiologernas myter om vargen.
  Till slut blir vargen oundvikligen fredslös igen, gamla kunskaper om vargen samlade över årtusende kommer åter till sin rätt. Det finns dock 2 sätt att komma dit, antingen före all jakt i mellansverige är ödelagt eller efter. NVV infiltratörerna och betongbiologerna föredra den senare, för då är jägarkåren en liten spillra av vad vi har idag. Ingen älg = inga jägare (de allra flesta jägare jaga endast älg i någon större omfattning) Vill du ge NVV och de rabiata antijakt aktivisterna segern, är det bara att hjälpa dem skydda storstäderna från att veta hur det är att leva med vargen.
  Så, lite solidaritet tack, eller åtminstone sluta med sådana (betongbiologiska) påstående om att jägarkåren är splittrad i denna fråga. Alla jägare (inte låtsasjägare som Hans Dansken) vet att vargen hör hemma i Ryssland i ödemarken och inte i Sverige överhuvudtaget.

 • Nu är jag med:-)
  Nu håller jag med dig Filip! Bara att jag inte önskar någon en etablering som de sedan kanske aldrig kommer från. (Jo, jag jagar i vargriskområden. Ska i nästa vecka jaga i Västernorrland och i Dalarna. Med löshund enbart.)

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser