Jaktutredning synas på nytt

Fredrik Reinfeldt försäkrade förra året, vid ett besök i Kiruna, att den hårt kritiserade jakt- och fiskeutredningen av Sören Ekström, skulle begravas. Men nu avslöjar jordbruksminister Eskil Erlandsson att den är under beredning på nytt.

Utredningen lämnade förslag till hur jakt-, mark- och fiskefrågorna ovan odlingsgränsen kan regleras i framtiden. Samer såväl som jägare upprördes utifrån var sitt perspektiv. Flera instanser underkände utredningen i sin helhet.

-Det utesluter inte att olika förslag i utredningen kan tas upp och användas, säger Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard.

Sören Ekström har förklarat att frågorna inte går att lösa en och en utan att det krävs en helhetslösning.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser