Jaktturismdestination satsar internationellt

Jämtland/Härjedalen (JJ) Som enda jaktturismdestination fanns Jämtland Härjedalen Turism på IWA & Outdoor Classics i Nurnberg, Tyskland. Mässan som är en ren branschmässa för jaktprodukter attraherar mer än 35 000 besökare och närmare 12 000 utställare. Jämtland Härjedalen ställde ut som en del av "Scandinavian Village" tillsammans med företag från Scandinavian Outdoor Group.

På IWA & Outdoor Classics visade Jämtland Härjedalen Turism (JHT) tillsammans med företagarna Johan Larsson och Evelina Åslund från föreningen Jakt i Jämtland/Härjedalen upp de unika jaktprodukterna Jämtland Härjedalen kan erbjuda. Främst lyftes älg-, björn- och fågeljakt.

JHT's deltagande i mässan är ett led i det arbete som tillsammans med Jakt i Jämtland/Härjedalen har påbörjats för att utveckla jakt- och viltskådningsturismen i regionen. JHT arbetar för nuvarande med en ansökan om ett projekt för affärsutveckling av jaktturismföretag samt produktutveckling och marknadsföring. Förhoppning är att projektet skall kunna påbörjas hösten 2012.

– Jaktturismen är under frammarsch i Jämtland Härjedalen och det finns stor potential att utveckla den och attrahera nya besökare, inte minst på den internationella marknaden. Något som vi också fick bekräftat av det stora intresset i vår monter på IWA & Outdoor Classics, säger Johan Larsson, ordförande i föreningen Jakt i Jämtland/Härjedalen och ägare av jaktturismföretaget Stensjö Vildmark.

JHT fick erbjudandet att marknadsföra jaktupplevelser i Jämtland Härjedalen på IWA & Outdoor Classics i Nurnberg, Tyskland den 7-12 mars genom Scandinavian Outdoor Group (SOG) och Peak Innovation. I avdelningen Scandinavian Village fanns tillsammans med Jämtland Härjedalen SOG-företag som Bergans, Seeland, Light my fire och Viking representerade.

Jämtland Härjedalen som hade fördelen att vara den enda destinationen på en ren produktmässa väckte stort intresse och många besökte Scandinavian Village med stor nyfikenhet. Deltagandet på mässan var ett lyckat steg i att lyfta jaktturismen i Jämtland Härjedalen och göra regionen till en av de främsta jaktturismdestinationerna i Europa.

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) ekonomisk förening bildades 1995 och är den professionella och affärsmässiga plattformen för samverkan i utvecklingen av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen och företräder regionens besöksnäring i nationella och internationella sammanhang. JHT ägs av och samverkar med länets destinationer och turistföretag, företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer mfl. I föreningens styrelse finns företrädare för länets besöksnäring samt representanter för kommunerna och Regionförbundet.

AKTUELLT

Förväxling av åtelkameror

Kungsbacka (JJ) Fel kamera testades när Jaktjournalen gjorde årets stora Åtelkameratest i nummer fyra i våras. Fem kameror testades, däribland skulle Hylte Jakt & Lantmans nya modell av ScoutGuard SG 550M-14SHD Nordic testas.

Så björntätt att byn nu ordnar björnspanarcafé

Jämtland (JJ) I byn Svaningen i Jämtland är det så björntätt att hembygdsföreningen dragit igång "Björnspanarcafé". – Jag har sett säkert 100 björnar, bara kring mitt hus, berättar initiativtagaren Karin Nilsén Andersson i Jaktjournalens webbradio.

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Annonser