Jakttorn som saboterade

Hällberga (JJ) Tre jakttorn har saboterats på en jaktmark vid Snickartorp, norr om Hällberga rapporterar Eskilstuna-Kurirern.

Det är andra gången sedan i höstas jägarna på marken drabbas. Första gången vältes ett av tornen och nu senast var alla tre tornen omkullvälta.

Jägarna arrenderar en liten mark på 5 hektar där de jagar vildsvin. De har ett avtal med markägaren att hålla efter vildsvinen på marken men fortsätter sabotagen blir det svårt.

Första gången jakten utsattes för sabotage var i höstas då ett av tornen välts på ända. Den här gången påträffades samtliga tre torn på jaktmarken i horisontellt läge.

– Utan torn blir det ingen jakt. Vi kan bara skjuta om vi har kulfång, annars riskeras säkerheten, säger Björn Karlborg, en av jägarna som arrenderar till Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser