Jakttidning söker ny ägare

Stockholm (JJ) LRF Media har beslutat om en rensning av förlagets alla magasin. Därmed kommer en av landets äldsta jakttidningar att säljas.

LRF Media har gjort stora förluster på tidskriftsmarknaden. Nu har styrelsen beslutat sig för att renodla verksamheten och sälja alla magasinstitlar och i stället fokusera på Land, Land Lantbruk med Skogsland, Lantmannen och ATL.

Detta innebär att 15 titlar kommer att bjudas ut till försäljning, däribland Jaktmarker & Fiskevatten som nyligen firade 100-årsjubileum.

”LRF Medias ägare har beslutat att anta en ny ägarvilja för bolaget. I den slår man fast att LRF Media ska bli ett landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus för att skapa bästa förutsättningar för medlemsnytta och lönsamhet. Utifrån ägarviljan, bolagets nuläge och omvärldsförändringar har LRF Medias styrelse beslutat om genomgripande förändringar som innebär fokus på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL såväl print som digitalt”, skriver LRF Media i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser