Jakttidning söker ny ägare

Stockholm (JJ) LRF Media har beslutat om en rensning av förlagets alla magasin. Därmed kommer en av landets äldsta jakttidningar att säljas.

LRF Media har gjort stora förluster på tidskriftsmarknaden. Nu har styrelsen beslutat sig för att renodla verksamheten och sälja alla magasinstitlar och i stället fokusera på Land, Land Lantbruk med Skogsland, Lantmannen och ATL.

Detta innebär att 15 titlar kommer att bjudas ut till försäljning, däribland Jaktmarker & Fiskevatten som nyligen firade 100-årsjubileum.

”LRF Medias ägare har beslutat att anta en ny ägarvilja för bolaget. I den slår man fast att LRF Media ska bli ett landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus för att skapa bästa förutsättningar för medlemsnytta och lönsamhet. Utifrån ägarviljan, bolagets nuläge och omvärldsförändringar har LRF Medias styrelse beslutat om genomgripande förändringar som innebär fokus på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL såväl print som digitalt”, skriver LRF Media i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser