Jaktstugor nedbrända och jakttorn saboterade

Ånge (JJ) Flera jakttorn och jaktstugor har saboterats eller bränts ned i de västra delarna av Ånge kommun.

SVT Västernorrland berättar att två jaktstugor, ägda av SCA men arrenderade av lokala jaktlag, brann ned i somras.

Nu har dessutom flera sabotage mot jakttorn upptäckts. Det ser ut som om benen slagits av med slägga.

– Jag ser det som ett sabotage, men vad andemeningen är vet vi inte, säger Kjell-Åke Viklund, ordförande i Torrflonäs jaktklubb, till SVT.

De drabbade jaktlagen har i samråd med Jägareförbundet polisanmält skadegörelsen.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser