Jaktstopp i vargland!

Uppsala (JJ) Den varg som dödade en drever i trakterna av Vittinge kan komma att avlivas. Länsstyrelsen har tills vidare uppmanat jägare i området att inte släppa sina hundar.

Det är troligtvis samma varg som de senaste månaderna angripit tre jakthundar. Två av dessa dödades och en skadades svårt.
Länsstyrelsens experter kunde lätt konstatera att den senast dödade hunden, en drever, blivit attackerad av en varg. Jägareförbundet har för avsikt att ansöka om skyddsjakt på vargen och länsstyrelsen ska samla in fakta kring vargens beteende.
Naturvårdsverket avgör slutligen om det blir något tillstånd för skyddsjakt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser