Jaktstopp i vargland!

Uppsala (JJ) Den varg som dödade en drever i trakterna av Vittinge kan komma att avlivas. Länsstyrelsen har tills vidare uppmanat jägare i området att inte släppa sina hundar.

Det är troligtvis samma varg som de senaste månaderna angripit tre jakthundar. Två av dessa dödades och en skadades svårt.
Länsstyrelsens experter kunde lätt konstatera att den senast dödade hunden, en drever, blivit attackerad av en varg. Jägareförbundet har för avsikt att ansöka om skyddsjakt på vargen och länsstyrelsen ska samla in fakta kring vargens beteende.
Naturvårdsverket avgör slutligen om det blir något tillstånd för skyddsjakt.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser