Jaktstopp i Örebro

Örebro (JJ) I dag fälldes ytterligare två vargar i Örebro län och årets licensjakt där är nu över, en vecka efter premiären.

dag återstod två vargar på tilldelningen vargreviren Nora och Mårdshyttan i Örebro län. Nu på eftermiddagen meddelar länsstyrelsen att jakten avbryts. Alla tolv vargar har skjutits.

Mariana Skoglund, enhetschef på Länsstyrelsen säger att jakten skötts exemplariskt.

– Ta bara det exemplet att den sista vargen sköts klockan 14.55 och vi fick samtalet om att den fällts två minuter senare, säger hon.

Vad som händer nu vet inte Mariana Skoglund helt säkert. Men att få tillstånd en utökad tilldelningen är inte helt enkelt.

– Vi kommer naturligtvis undersöka möjligheterna eftersom vi ville tömma de här två reviren. Men vi måste veta hur vi kan agera rent juridiskt för att det ska bli rätt. Det ser inte helt ljust ut eftersom vi måste inventera och spåra reviren och säkerställa att det inte är vargar från de angränsande reviren som vandrar in och observeras nu.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser