Jaktstopp i Örebro

Örebro (JJ) I dag fälldes ytterligare två vargar i Örebro län och årets licensjakt där är nu över, en vecka efter premiären.

dag återstod två vargar på tilldelningen vargreviren Nora och Mårdshyttan i Örebro län. Nu på eftermiddagen meddelar länsstyrelsen att jakten avbryts. Alla tolv vargar har skjutits.

Mariana Skoglund, enhetschef på Länsstyrelsen säger att jakten skötts exemplariskt.

– Ta bara det exemplet att den sista vargen sköts klockan 14.55 och vi fick samtalet om att den fällts två minuter senare, säger hon.

Vad som händer nu vet inte Mariana Skoglund helt säkert. Men att få tillstånd en utökad tilldelningen är inte helt enkelt.

– Vi kommer naturligtvis undersöka möjligheterna eftersom vi ville tömma de här två reviren. Men vi måste veta hur vi kan agera rent juridiskt för att det ska bli rätt. Det ser inte helt ljust ut eftersom vi måste inventera och spåra reviren och säkerställa att det inte är vargar från de angränsande reviren som vandrar in och observeras nu.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser