Jaktresearrangör misstänkt för jaktbrott!

En företagsledare och en VD för ett känt jaktreseföretag är misstänkta för jaktbrott i samband med älgjakt i Norrbotten.

En företagare och en vd för ett känt företag som erbjuder jaktresor står misstänkta för att tillsammans med ytterligare en person skjutit en älgko på ett olagligt sätt. Rättegången har just avslutats  i Luleå tingsrätt.

Jaktbrottet ska ha skett i Arjeplogsfjällen och enligt Sveriges Radio Norrbotten är det inte första gången de är misstänkta för jaktbrott. 2008 ska polisen ha tagit de tre när de körde med vapen på en fyrhjuling. Då fann man även en dödad älg, men det gick inte att styrka brottet.

Det som de står åtalade för nu gäller i höstas när länsstyrelsen naturbevakare följde männen och ska ha sett dem skjuta en älg. För jaktbrott räcker att man har ett syfte att döda eller spåra.

En av de två männen som står åtalade är en samebymedlem med jakträtt på markerna. De åtalade förnekar brott och säger att den som har jakträtt är den som har fällt älgen som han har erkänt, men åklagaren har efter vittnesmålen en annan syn på saken.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser