Jaktresearrangör misstänkt för jaktbrott!

En företagsledare och en VD för ett känt jaktreseföretag är misstänkta för jaktbrott i samband med älgjakt i Norrbotten.

En företagare och en vd för ett känt företag som erbjuder jaktresor står misstänkta för att tillsammans med ytterligare en person skjutit en älgko på ett olagligt sätt. Rättegången har just avslutats  i Luleå tingsrätt.

Jaktbrottet ska ha skett i Arjeplogsfjällen och enligt Sveriges Radio Norrbotten är det inte första gången de är misstänkta för jaktbrott. 2008 ska polisen ha tagit de tre när de körde med vapen på en fyrhjuling. Då fann man även en dödad älg, men det gick inte att styrka brottet.

Det som de står åtalade för nu gäller i höstas när länsstyrelsen naturbevakare följde männen och ska ha sett dem skjuta en älg. För jaktbrott räcker att man har ett syfte att döda eller spåra.

En av de två männen som står åtalade är en samebymedlem med jakträtt på markerna. De åtalade förnekar brott och säger att den som har jakträtt är den som har fällt älgen som han har erkänt, men åklagaren har efter vittnesmålen en annan syn på saken.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser