Jaktprovsstarterna ökade radikalt

Kungsbacka (JJ) Svenska Bassetklubbens arbete med att få sina medlemmar att starta på drevprov har lyckats. Senaste säsongen ökade starterna rejält jämfört med förra säsong.

Intresset för att starta på jaktprov växer i Svenska Bassetklubben. Arkivfoto: Per Jonson

Totalt 331 drevprov registrerades i Svenska Bassetklubben jaktåret 2016/2017. Det är en ökning med drygt 60 procent jämfört med 2015/2016 då 211 prov genomfördes.

Bäst drevprovsutveckling stod Lokalavdelning Öst för som ökade antalet starter med 87 procent.

Håkan Hemäng, ordförande i klubben och dessutom drevprovsansvarig tycker utvecklingen är fantastisk och hoppas den fortsätter. Under senaste jaktåret har också flera nya domare utbildats.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser