Jaktprovsstarterna ökade radikalt

Kungsbacka (JJ) Svenska Bassetklubbens arbete med att få sina medlemmar att starta på drevprov har lyckats. Senaste säsongen ökade starterna rejält jämfört med förra säsong.

Intresset för att starta på jaktprov växer i Svenska Bassetklubben. Arkivfoto: Per Jonson

Totalt 331 drevprov registrerades i Svenska Bassetklubben jaktåret 2016/2017. Det är en ökning med drygt 60 procent jämfört med 2015/2016 då 211 prov genomfördes.

Bäst drevprovsutveckling stod Lokalavdelning Öst för som ökade antalet starter med 87 procent.

Håkan Hemäng, ordförande i klubben och dessutom drevprovsansvarig tycker utvecklingen är fantastisk och hoppas den fortsätter. Under senaste jaktåret har också flera nya domare utbildats.

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser