Jaktprovsdomare riven av björn!

TANDSBYN(JJ). Jaktprovsdomaren Crhistian Nordin, från Tandsbyn, fick vara med om ett verkligt drama i fredags - en björn rev honom i låret.

Händelsen inträffade i trakten av Östbyn, Rissna när han var jaktprovsdomare.
Björnen dök upp och rev honom när han hoppade över en klipphylla.  
– En fullständigt osannolik händelse. Hade det inte funnits vittnen hade ingen trott mig, säger Christian Nordin till Sveriges Radio P4 Jämtland.

Nordin klarade sig undan händelsen med lindriga skador.
Och det var hundägaren Göran Svensson som blev ögonvittne till dramatiken. Han äger den jämthund som skulle bedömas. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser