Jaktolycka ledde till åtal

Bromölla (JJ) Den 51-åring som misstänks ha avlossat ett dödande skott i en jaktstuga i norra Skåne, åtalas för dråp, alternativt grovt vållande till annans död.

Utredningen har visat att det förmodligen inte var någon olycka. Åklagaren har funnit att mannens berättelse inte stämmer med de tekniska undersökningarna. När mannen hördes häktades han misstänkt för dråp. Mannen har nu åtalats för dråp och åklagaren antyder att ett visst handgemäng föregått skottlossningen och att alkohol funnits med i bilden. Vapnet som användes, ett hagelgevär, var laddat med slugs.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser