Jaktolycka ledde till åtal

Bromölla (JJ) Den 51-åring som misstänks ha avlossat ett dödande skott i en jaktstuga i norra Skåne, åtalas för dråp, alternativt grovt vållande till annans död.

Utredningen har visat att det förmodligen inte var någon olycka. Åklagaren har funnit att mannens berättelse inte stämmer med de tekniska undersökningarna. När mannen hördes häktades han misstänkt för dråp. Mannen har nu åtalats för dråp och åklagaren antyder att ett visst handgemäng föregått skottlossningen och att alkohol funnits med i bilden. Vapnet som användes, ett hagelgevär, var laddat med slugs.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser