Jaktmässa ger pengar till ungdomsverksamhet

Arvidsjaur (JJ) Jakt, fiske och friluftsliv lockade många att besöka Arvidsjaurs jaktmässa. Det är fjärde året i rad som Arvidsjaurs jaktvårdskrets arrangerar mässsan .

På årets mässa fanns ett trettiotal utställare som erbjöd allt från kulor och fiskekrokar till bilar och båtar och där fanns jaktkläder, vapen och knivar och konst och mycket annat att köpa.    

De intäkter som mässan genererar använder Jägareförbundet Arvidsjaur till sin ungdomsverksamhet.   Enligt Mikael Johanson  har  Arvidsjaurskretsen  många ungdomar bland sina medlemmar: 

– Bland annat så arrenderar vi jaktmark för ungdomarna, vi har kurser för ungdomar och unga som deltar i någon av de kurser som ordnas av Jägareförbundet kan få halva beloppet av kursavgiften betald av oss, skriver tidningen Norran.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser