Jaktmässa ger pengar till ungdomsverksamhet

Arvidsjaur (JJ) Jakt, fiske och friluftsliv lockade många att besöka Arvidsjaurs jaktmässa. Det är fjärde året i rad som Arvidsjaurs jaktvårdskrets arrangerar mässsan .

På årets mässa fanns ett trettiotal utställare som erbjöd allt från kulor och fiskekrokar till bilar och båtar och där fanns jaktkläder, vapen och knivar och konst och mycket annat att köpa.    

De intäkter som mässan genererar använder Jägareförbundet Arvidsjaur till sin ungdomsverksamhet.   Enligt Mikael Johanson  har  Arvidsjaurskretsen  många ungdomar bland sina medlemmar: 

– Bland annat så arrenderar vi jaktmark för ungdomarna, vi har kurser för ungdomar och unga som deltar i någon av de kurser som ordnas av Jägareförbundet kan få halva beloppet av kursavgiften betald av oss, skriver tidningen Norran.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser