JAKTLYCKA: Tonåring fällde fyra älgar på fyra timmar!

JÄRNA(JJ). Patrik Jakobsson från Järna fick uppleva verklig jaktlycka i tisdags - han sköt fyra älgar på fyra timmar! Det var tre stora tjurar och en kalv som 19-åringen lyckades fälla under älgjakten.

Han sköt samtliga älgar på samma pass, norr om Sälen i Dalarna.
– Jag skickade ett SMS hem till farsan när jag fällt den tredje älgen och strax därpå dök ytterligare en älgtjur upp på passet, säger Patrik Jakobsson till Dala-Demokraten.

I jaktdagboken kan han nu skriva in en sextaggare, en udda sextaggare, och en udda tolvtaggare. I år är det tredje gången som han deltar i älgjakten.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser