JAKTLYCKA: Tonåring fällde fyra älgar på fyra timmar!

JÄRNA(JJ). Patrik Jakobsson från Järna fick uppleva verklig jaktlycka i tisdags - han sköt fyra älgar på fyra timmar! Det var tre stora tjurar och en kalv som 19-åringen lyckades fälla under älgjakten.

Han sköt samtliga älgar på samma pass, norr om Sälen i Dalarna.
– Jag skickade ett SMS hem till farsan när jag fällt den tredje älgen och strax därpå dök ytterligare en älgtjur upp på passet, säger Patrik Jakobsson till Dala-Demokraten.

I jaktdagboken kan han nu skriva in en sextaggare, en udda sextaggare, och en udda tolvtaggare. I år är det tredje gången som han deltar i älgjakten.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser