Jaktlycka när kungen jagade skogens konung

MALINGSBO-KLOTEN(JJ). Skogens konung jagades i dag av kungen själv i området Malingsbo-Kloten, som ligger på gränsen mellan Dalarna och Västmanland. Jaktlyckan var god under kungajakten och jaktsällskapet lyckades fälla 16-18 älgar bara på förmiddagen.

Både prins Carl Philip och Olle Westling lyckades fälla en älg var. Men för kungen själv blev det ingen fälld älg i dag, något som kungen dock tog med ro eftersom han jagat hela sitt liv och tidigare haft förmånen att fälla ett antal älgar. 

Till sin hjälp hade Kung Carl XVI Gustaf och de andra jägarna hjälp av 50 personer som bildade kedja och drev fram älgarna mot dem. Totalt deltog 18 jägare under jakten. 
I jaktsällskapet fanns även landshövding Maria Norrfalk.  
– Det är en speciell jakt, säger Esbjörn Wahlberg, som jobbar på Sveaskog, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser