Jaktlycka i Tidahlom

Tidaholm(JJ) Älgjakten går bra i Tidahlom. - I vårt område är älgstammen stabil och vi har sett många fina tjurar, säger Rolf Gustavsson, ordförande i platåbergens älgskötselområde, till Västgöta-Bladet.

Platåbergens älgskötselområde omfattar 20 000 hektar. Inom området hade det fällts 22 vuxna djur fram till i måndags, totalt ligger tilldelningen på 60 djur, inräknat kalvar.
Enligt Gustavsson finns det gott om älg kring platåbergen.

I norra Tidaholms älgskötselområde får 14 jaktlag fälla 135 älgar på tre år.
Avskjutningen har hittills följt planen helt och hållet, så verkar det bli också det här året.
Det här rapporterar Västgöta-Bladet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser