Jaktlust lanserar ny gratistjänst

Kungsbacka (JJ) Mikael Jägare och Thomas Ekberg, duon bakom konceptet Jaktlust.com lanserar nu ytterligare en gratistjänst för jägarkåren.
Mikael Jägare och Thomas Ekberg fortsätter att utveckla tjänsterna på sin hemsida. 
Foto: Per Jonson

Den nya tjänsten består i att Thomas Ekberg på filmklipp presenterar tips om tillvaratagande av vilt. Klippen kommer ligga i en ny filmavdelning som heter just ”Tillvaratagande av vilt”.

Tanken är att börja med med att visa tillvaratagning av rådjur. Urtagning, avhudning, grov- och finstyckning, trofékokning, trofémontering och slutlingen trofémätning och bedömning.

På Jaktlust.com kommer det sedan att fyllas på löpande i takt med att jaktsäsongen fortskrider och målsättningen är att Thomas Ekberg och Mikael Jägare ska täcka in och visa tillvaratagande av de flesta av jaktbara vilten.

– Vi anser att tillvaratagandet är något av det viktigast man bör kunna som jägare och kunskapen om hur man tar hand om viltet på ett bra, snyggt och hygieniskt sätt är oerhört viktigt, säger de i ett pressmeddelande och poängterar också nyttan av att kursledare för jägarexamen kan använda klippen i undervisningen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser