Jaktlust lanserar ny gratistjänst

Kungsbacka (JJ) Mikael Jägare och Thomas Ekberg, duon bakom konceptet Jaktlust.com lanserar nu ytterligare en gratistjänst för jägarkåren.
Mikael Jägare och Thomas Ekberg fortsätter att utveckla tjänsterna på sin hemsida. 
Foto: Per Jonson

Den nya tjänsten består i att Thomas Ekberg på filmklipp presenterar tips om tillvaratagande av vilt. Klippen kommer ligga i en ny filmavdelning som heter just ”Tillvaratagande av vilt”.

Tanken är att börja med med att visa tillvaratagning av rådjur. Urtagning, avhudning, grov- och finstyckning, trofékokning, trofémontering och slutlingen trofémätning och bedömning.

På Jaktlust.com kommer det sedan att fyllas på löpande i takt med att jaktsäsongen fortskrider och målsättningen är att Thomas Ekberg och Mikael Jägare ska täcka in och visa tillvaratagande av de flesta av jaktbara vilten.

– Vi anser att tillvaratagandet är något av det viktigast man bör kunna som jägare och kunskapen om hur man tar hand om viltet på ett bra, snyggt och hygieniskt sätt är oerhört viktigt, säger de i ett pressmeddelande och poängterar också nyttan av att kursledare för jägarexamen kan använda klippen i undervisningen.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser