Jaktlust flyttas en vecka!

En ny säsong med Jaktlust har haft premiär på TV4 Sport. Programmet leds som vanligt av yrkesjägaren Thomas Ekberg.

Jaktlust sänds i TV4 Sport onsdagar klockan 22.00.

Förra onsdagen visades första avsnittet som behandlade jakt efter tjäder i topp med utgångspunkt från Rottenhålla fäbodvall.

Under serien visas också bland annat jakter efter bäver, råbock, gås, ripa med stående hund, vinterpyrsch och ett program ägnas åt eftersök på älg.
 
Nu på onsdag den 27/10 så blir det dock inget Jaktlust. Detta på grund av att Barcelona spelar och matchen sänds av TV4 Sport.

Men från och med onsdagen efter så kommer programmet tillbaka på ordinarie sändningstid och då med ett spännande program om bockjakt.

Nytt för i år är att vi lägger fokus på det jaktliga äventyret och matlagningen har plockats bort till förmån till mer spännande jakt. Vi har också tonat ner ”kändisinslaget” som var en stor del av förra årets säsong, men vissa kända namn som Kalle Moraeus och Anders Borg dyker upp.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser