Jaktlust.com – Ny satsning på jakt och shopping på nätet

Sätila (JJ) Mikael Jägare och Thomas Ekberg har nu dragit igång sin nya satsning på nätet- Jaktlust.com.
Fotografen Mikael Jägare och yrkesjägaren Thomas Ekberg satsar nu på jaktbutik och filmsajt.

– En kombination av jaktbutik och filmsajt skulle man kunna säga. Vi vill kunna erbjuda marknadens bästa jaktkläder och produkter till bra priser, men samtidigt erbjuda våra kunder en stunds avkoppling.  Något mer att göra än att bara handla helt enkelt, säger Mikael Jägare

Produktkategorier och filmarkiv kommer löpande utökas och vi kommer få stifta bekantskap med en hel det välbekanta ansikten. Bland annat dyker Leif Mannerström upp på sidan inom kort och förklarar hur han ser på användning av vilt i köket.

-Vi tror också att vi kan öka och odla intresset för jakt bland människor som kanske bara ”snuddat” vid vår livsstil. Detta genom att erbjuda gratis visning av jaktfilmer, visa tillvaratagande av vilt och dela med oss av goda viltrecept, säger Thomas Ekberg.

Användande av rörlig bild på nätet blir allt vanligare. För att nå ungdomar och öka intresset för jakten är det viktigt att även jaktbranschen hänger med i denna utveckling.  80% av alla ungdomar i åldern 13-15 år är uppkopplade dagligen via dator, mobil eller surfplatta.

-Om vi vill nå dessa ungdomar så måste vi göra det på deras villkor, menar Thomas Ekberg.

På Jaktlust.com kommer man också att använda film för att visa funktioner på produkter och kläder.
-Stillbilder säger en del om exempelvis en jaktryggsäck, men med rörlig bild kan vi visa alla funktioner på ett helt annat sätt, säger Mikael Jägare.

I ryggsäcken har man på www.jaktlust.com också ett arkiv av jakt- och naturfilm inspelat under drygt 20 år i skog och mark.

Under hösten producerar duon Ekberg/Jägare en ny säsong av serien Jaktlust vilken blir säsong fem. Denna gång i en ny kanal – TV4:s nya storsatsning på lifestyle, TV12.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser