Jaktledare fick böter

Jaktledaren hade inte koll på jakttiderna. Tiden för jakt på vuxen älg hade gått ut, en fälld älgko kostar honom nu 12 500 kronor.

En jaktledare tvingas böta för jaktbrott. Under mannens ledning sköts en älg på marker i Ljungby kommun trots att jakttiden enligt länsstyrelsens beslut var över. Jaktledaren kände inte till att det vid tillfället var förbjudet att skjuta vuxna älgar.
Det är en mycket ovanlig typ av jaktbrott som nu avgjorts genom ett strafföreläggande. Åklagaren, som anser att mannen varit grovt oaktsam, har bestämt straffet till 50 dagsböter, vilket för jaktledaren blir 12 500 kronor. Godkänner mannen straffet är fallet avgjort, annars drivs det vidare till rättegång i Växjö tingsrätt.
Älgjaktsområdet där jaktledaren ansvarar för jakten är registrerat som ett så kallat A-licensområde. Länsstyrelsen i Kronobergs län beslutade i somras att vuxen älg får fällas under tiden 10 oktober till 18 november. Den aktuella älgjakten som är grunden för jaktledarens dom ägde rum den 19 november. Jaktledaren anmälde själv det inträffade sedan en kompis berättat för honom att jakt på vuxen älg inte var tillåten det aktuella datumet.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser