Jaktkryssning till våren

jaktkryssning.jpg Stockholm (JJ) Den 20-21 mars nästa år arrangeras stor jaktkryssning till Finland. Gästerna kan förvänta sig ett helt dygn av föreläsningar, jaktmässa, workshops, musik, underhållning, god mat och dryck, men inte minst - trevlig umgänge.

Det blev genast succé när Tallink Silja, i förra veckan, öppnade bokningen för Jaktkryssningen – efter första dygnet hade 139 personer bokat sig, ett rekord enligt Tallink Silja.

– Vi arrangerar ca 70 kryssningar om året och vi har aldrig varit med om att så många har bokat en ny kryssning redan första dygnet, berättar Petri Utriainen, projektledare Tallink Silja.

Det är Swedish Game Fair som bjuder in till kryssning mellan Stockholm och Åbo och man garanterar Sveriges största After Hunt.

– Vi är mycket nöjda med det stora intresset och rekordsiffrorna visar att detta är något som många har väntat länge på, säger Torbjörn Larsson, mässchef hos arrangören Swedish Game Fair.

Mässan är snart fullbokad och programmet håller på att sättas ihop som bäst.

– Det är riktigt kul med den snabba responsen från jägarna och vi är redan klara med några föreläsare och under hösten räknar vi med att hela programmet kommer att presenteras, berättar Torbjörn Larsson.

Jaktkryssningen kommer att arrangera speciella seminarier och workshops för tjejer, både för de som redan är aktiva jägare men också för de som vill börja jaga.

– Jakten handlar mycket om att träffa andra jägare och knyta kontakter, det vill vi underlätta. Därför har vi också lovat att för varje gäst som deltar på Jaktkryssningen avsätter vi 50 kronor till tjejaktiviteter på Swedish Game Fair Tullgarns Slott, avslutar Torbjörn Larsson.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Franchi Horizon – intressant studsare från Italien

Franchi är mest kanske mest känd för sina hagelvapen, främst halvautomater men också för sina hagelbockar. Franchi Horizon är företagets första repeterstudsare. Det är ett gevär som passar både för passjakt och rörlig jakt och överraskar med sin utmärkta precision. Priset är överkomligt vilket borde tilltala en stor grupp jägare och skyttar.

Jakthundsfrågor allt viktigare

De senaste åren har vargen varit ett vanligt samtalsämne när vi diskuterat jakthundar och hotet mot vår löshundsjakt i Norden. Men frågorna runt våra jakthundar är betydligt många fler och komplexa oavsett vilken ras vi föredrar att jaga med.

Annonser