Jaktkryssning till våren

jaktkryssning.jpg Stockholm (JJ) Den 20-21 mars nästa år arrangeras stor jaktkryssning till Finland. Gästerna kan förvänta sig ett helt dygn av föreläsningar, jaktmässa, workshops, musik, underhållning, god mat och dryck, men inte minst - trevlig umgänge.

Det blev genast succé när Tallink Silja, i förra veckan, öppnade bokningen för Jaktkryssningen – efter första dygnet hade 139 personer bokat sig, ett rekord enligt Tallink Silja.

– Vi arrangerar ca 70 kryssningar om året och vi har aldrig varit med om att så många har bokat en ny kryssning redan första dygnet, berättar Petri Utriainen, projektledare Tallink Silja.

Det är Swedish Game Fair som bjuder in till kryssning mellan Stockholm och Åbo och man garanterar Sveriges största After Hunt.

– Vi är mycket nöjda med det stora intresset och rekordsiffrorna visar att detta är något som många har väntat länge på, säger Torbjörn Larsson, mässchef hos arrangören Swedish Game Fair.

Mässan är snart fullbokad och programmet håller på att sättas ihop som bäst.

– Det är riktigt kul med den snabba responsen från jägarna och vi är redan klara med några föreläsare och under hösten räknar vi med att hela programmet kommer att presenteras, berättar Torbjörn Larsson.

Jaktkryssningen kommer att arrangera speciella seminarier och workshops för tjejer, både för de som redan är aktiva jägare men också för de som vill börja jaga.

– Jakten handlar mycket om att träffa andra jägare och knyta kontakter, det vill vi underlätta. Därför har vi också lovat att för varje gäst som deltar på Jaktkryssningen avsätter vi 50 kronor till tjejaktiviteter på Swedish Game Fair Tullgarns Slott, avslutar Torbjörn Larsson.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser