Jaktkritikerna kunde inte stoppa säljakten

Uddevalla (JJ) Mark- och Miljödomstolen avslår föreningen Jaktkritikernas överklagande på jakt efter knubbsäl längst Bohuslänskusten.

Överklagan mot skyddsjakt på säl avvisas. Foto: Istock.

I våras beslutade Naturvårdsverket att tillåta skyddsjakt på 170 knubbsälar i Västra Götaland, bland annat i flera Natura 2000-områden. Anledningen är att yrkesfisket drabbats av omfattande skador på fiskeredskapen.

Föreningen Jaktkritikerna, tidigare under namnet Riksföreningen för hänsynsfull jakt, överklagade beslutet, men får inget gehör hos Mark- och Miljödomstolen som avslår besväret.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser