Jaktjournalen ökar upplagan igen!

Nu på morgonen presenterade Svensk Tidningsstatistik upplagesiffror för de flesta av landets tidningar. För Jaktjournalen blev den en trevlig läsning, upplagan ökade 2012 med 400 exemplar i månaden.

Jaktjournalens positiva utveckling fortsätter. Från marsnumret i år har vi gått upp i format och utvecklat tidningen ytterligare i samarbete med läsarna.

– Vi har fått ett oerhört positivt gensvar och det är extra roligt när vi kan göra detta utan att höja priserna, berättar JJ:s chefredaktör Holger Nilsson.

Idag kom alltså nästa positiva besked för Jaktjournalen. Upplagan ökar med 400 exemplar och har nu en totalupplaga på 31 200 exemplar. Detta innebär också att Jaktjournalen är landets största fristående jakttidning.

– Jättekul, vi har jobbat målmedvetet i många år och tagit marknadsandelar. Det här är en framgång jag tillskriver alla engagerade medarbetare och våra trogna läsare, kommenterar Holger Nilsson.

Jaktjournalens fristående konkurrenter, Allt om Jakt & Vapen, Jaktmarker & Fiskevatten, Vapentidningen och Min Jakthund har valt att inte avslöja sina upplagesiffror.

Bland medlemstidningarna blev det ett tapp för Svenska Jägareförbundets tidning Svensk Jakt, med ett minus på 4 300 ex. Totalupplagan är 133 100 ex. Jägarnas Riksförbunds tidning Jakt & Jägare ökade 1 000 ex och har nu en totalupplaga på 31 600 ex.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser