Jaktjournalen ökar mest

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens långsiktiga satsning på att utveckla tidningen har gett resultat. Senaste året har Jaktjournalen ökat mest i räckvidd av alla jakttidningar.

 

 

Idag blev Orvesto Konsuments räckviddsundersökning offentlig. En mycket trevlig läsning för oss på Jaktjournalen. Jämfört med samma tid förra året har Jaktjournalen ökat sin räckvidd med 16 000.

Den överlägset största ökningen av alla jakttidningar. Det innebär också att Jaktjournalen är landets största fristående jakttidning via mätningar både via Svensk Tidningsstatistik och Orvesto Konsument.

– Fantastisk roligt att känna uppskattning bland våra läsare som ständigt blir fler. Men vi kommer inte att slå oss till ro, vi ska fortsätta att lyssna på landets jägare och arbeta med att utveckla tidningen, säger chefredaktör Holger Nilsson.

 

 

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser