Jaktjournalen ökar mest

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens långsiktiga satsning på att utveckla tidningen har gett resultat. Senaste året har Jaktjournalen ökat mest i räckvidd av alla jakttidningar.

 

 

Idag blev Orvesto Konsuments räckviddsundersökning offentlig. En mycket trevlig läsning för oss på Jaktjournalen. Jämfört med samma tid förra året har Jaktjournalen ökat sin räckvidd med 16 000.

Den överlägset största ökningen av alla jakttidningar. Det innebär också att Jaktjournalen är landets största fristående jakttidning via mätningar både via Svensk Tidningsstatistik och Orvesto Konsument.

– Fantastisk roligt att känna uppskattning bland våra läsare som ständigt blir fler. Men vi kommer inte att slå oss till ro, vi ska fortsätta att lyssna på landets jägare och arbeta med att utveckla tidningen, säger chefredaktör Holger Nilsson.

 

 

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser