Jaktia öppnar nya butiker!

Jaktia utökar med 3000 m2 ny butiksyta! Jaktia ser mycket positivt på framtiden och lagom till jakt- och fiskesäsongen öppnar Jaktia flera nya butiker.

I dagarna öppnade Jaktia Lagan och i månadsskiftet juni/juli slås portarna upp till Jaktia Växjö och Jaktia Nyköping. Samtidigt flyttar Jaktia Falun till nya fräscha lokaler på hela 900 kvm.

I Östersund inleds ett samarbete med den välkända jakt- och fiskebutiken Landbys.

Detta är fortsättningen på Jaktias utbyggnad av ett rikstäckande nät av Jaktiabutiker. I både Växjö och Nyköping blir butikerna på ca 400 kvm med rejäla vapenbunkrar. I alla butiker kommer även fiske att utgöra en viktig del.

– Jaktia Växjö som öppnar i gamla Riksbankens lokaler får ett imponerande vapenvalv på hela 145 kvm. Butiken drivs av Christer Emanuelsson och Jens Skoog och i Nyköping av Staffan Schullström. Både Staffan och Jens har en mycket lång och gedigen erfarenhet från jakt- och skyttebranschen sedan tidigare. Staffan Schullström driver idag Sveriges största lerduvebana med inriktning på övningsskytte för jakt. Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– På alla orterna har vi fått superlägen och vi är laddade för att kunna ta hand om regionens
alla jägare och sportfiskare, menar han. Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt
växande distribution genom nya Jaktiabutiker runt om i landet.

– Vårt nära samarbete med de mest erkända varumärkena, vår långa erfarenhet och vår
unika service via butikerna är kärnan i vår verksamhet, säger Lars.

Förutom jakt, fiske och fritid erbjuder Jaktiabutikerna även intensivkurser i Jägarexamen.

– Jaktias Jägarskola är ett unikt samarbete med Ulkeröds Gård och är en nyhet för i år. Nu
kan alla Jaktias butiker erbjuda intensivkurser i jägarexamen som efter fyra dagar mynnar ut
i en jaktlicens.

Lars avslöjar att vi kommer att få se mer av Jaktias butiker i framtiden.

– Vår ambitionen är att fortsätta etableringen på orter där Jaktia idag inte är representerat
och det finns plats för fler, avslutar Lars Martinsson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser