Jaktia öppnar nya butiker!

Jaktia utökar med 3000 m2 ny butiksyta! Jaktia ser mycket positivt på framtiden och lagom till jakt- och fiskesäsongen öppnar Jaktia flera nya butiker.

I dagarna öppnade Jaktia Lagan och i månadsskiftet juni/juli slås portarna upp till Jaktia Växjö och Jaktia Nyköping. Samtidigt flyttar Jaktia Falun till nya fräscha lokaler på hela 900 kvm.

I Östersund inleds ett samarbete med den välkända jakt- och fiskebutiken Landbys.

Detta är fortsättningen på Jaktias utbyggnad av ett rikstäckande nät av Jaktiabutiker. I både Växjö och Nyköping blir butikerna på ca 400 kvm med rejäla vapenbunkrar. I alla butiker kommer även fiske att utgöra en viktig del.

– Jaktia Växjö som öppnar i gamla Riksbankens lokaler får ett imponerande vapenvalv på hela 145 kvm. Butiken drivs av Christer Emanuelsson och Jens Skoog och i Nyköping av Staffan Schullström. Både Staffan och Jens har en mycket lång och gedigen erfarenhet från jakt- och skyttebranschen sedan tidigare. Staffan Schullström driver idag Sveriges största lerduvebana med inriktning på övningsskytte för jakt. Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– På alla orterna har vi fått superlägen och vi är laddade för att kunna ta hand om regionens
alla jägare och sportfiskare, menar han. Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt
växande distribution genom nya Jaktiabutiker runt om i landet.

– Vårt nära samarbete med de mest erkända varumärkena, vår långa erfarenhet och vår
unika service via butikerna är kärnan i vår verksamhet, säger Lars.

Förutom jakt, fiske och fritid erbjuder Jaktiabutikerna även intensivkurser i Jägarexamen.

– Jaktias Jägarskola är ett unikt samarbete med Ulkeröds Gård och är en nyhet för i år. Nu
kan alla Jaktias butiker erbjuda intensivkurser i jägarexamen som efter fyra dagar mynnar ut
i en jaktlicens.

Lars avslöjar att vi kommer att få se mer av Jaktias butiker i framtiden.

– Vår ambitionen är att fortsätta etableringen på orter där Jaktia idag inte är representerat
och det finns plats för fler, avslutar Lars Martinsson.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser