Jaktia öppnar ny konceptbutik i Umeå!

Umeå (JJ) Lagom till vårsäsongen 2015 öppnar Jaktias nya konceptbutik i Umeå. Jaktia Umeå blir en av de större satsningarna i Norrland med ca 700 kvm butiksyta, skriver företaget i ett pressmeddelande.

  
Detta blir Norrlands största Jaktiabutik på hela 700 kvm med rejäla avdelningar för både jakt, fiske och uteliv.

Umeåbutiken kommer att ägas och drivas av Jöns Petter Lidström och Anders Lundström som båda har en lång och gedigen erfarenhet från handel.

Jöns Petter har tidigare bl.a. varit delägare av Hotell Dragonen i Umeå och är idag koncernchef för fastighetskoncernen Dcap i Sverige AB. Jöns Petters stora intresse är sportfiske.

Anders är en hängiven sportfiskare men framför allt jägare både här hemma och utomlands. Anders kommer närmast från Yamaha Center i Umeå där han varit säljare.

Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Vi har fått ett superläge i Umeå och vi är mycket laddade för att kunna ta väl hand om regionens alla jägare, fiskare och kunder som gillar uteliv, menar Lars.

Umeå som är en expansiv universitetsstad är mycket viktig för oss.

Enligt HUI:s expert Henrik Vestin så ”Kommer Umeå att bli Sveriges hetaste handelskommun”. Det känns därför väldigt roligt att få möjlighet att etablera oss här!

Nu tar vi även Jaktia konceptet vidare och breddar sortimentet för att attrahera nya kundgrupper inom fritid och uteliv.

Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya butiker runt om i landet.

– Det känns mycket bra att vi nu även är representerade på norrlandskusten här i Umeå. Vi har ju faktiskt inte funnits här tidigare. Vårt nära samarbete med de mest erkända varumärkena, vår långa erfarenhet, vår kunskap och service via butikerna är kärnan i vår verksamhet, menar Lars.

– Förutom jakt, fiske och uteliv kommer vi även att erbjuda jakt och fiskeresor, vapenreparationer samt intensivkurser i Jägarexamen. Vi kommer också att satsa mycket på aktiviteter och kundevenemang och vill att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats för våra kunder, avslutar Jöns Petter Lidström.

Jaktia är Sveriges största jakt/sportfiskekedja med ett 35-tal butiker över hela landet.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser