Jaktia öppnar ny butik i Svängsta

Svängsta (JJ) Butikskedjan Jaktia öppnar till våren en ny butik i Svängsta mitt i Blekinges fiskrike. Den 500 kvadratmeter stora butiken kommer att ha avdelningar för sportfiske, jakt, vapen hund och fritid.

Det är i samarbete med Jan Hensche och Tero Jönsson som Jaktia nu öppnar i Svängsta i Blekinge.
Båda herrarna har lång och gedigen jakt- och fiskeerfarenhet, enligt ett pressmeddelande från Jaktia.
Jan Hensche, som blir butikschef, är i dag aktiv inom Jägarförbundet i Bleking och fungerar även som skytteledare. Tero Jönsson är sedan många år tillbaka entreprenör inom tillverkningsindustrin.

Förutom jakt, vapen och sportfiske kommer den nya butiken att erbjuda kurser i jägarexamen, jaktresor och vapenreparationer.
Alla Jaktias butiker kan erbjuda en Jägarskola i form av en intensivkurs där jägarexamen klaras av på fyra dagar. 
Enligt Jaktias VD Lars Martinsson expanderar Jaktiakedjan och målet är att dagens 32 butiker snart ska ha ökat till minst 50 stycken runt om i landet.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser