Jaktia nominerad till Årets Franchisekedja 2015

Stockholm (JJ) Sju företag är nominerade till utmärkelsen Årets Franchisekedja 2015. Ett av dem är Jaktia och priset delas ut vid den årliga Frannygalan i Stockholm den 28 mars.

– Bredden på de nominerade kedjornas verksamheter visar verkligen att franchise är en företagsform som lämpar sig för många olika branscher, inte bara för restaurang och handel. En tydlig trend både i Sverige och utomlands är att allt fler företag inom olika sociala verksamheter använder franchise för att kunna växa och sprida sina idéer och sin kunskap, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

Jaktia driver sin verksamhet inom jakt och fiske som franschise sedan 2010 och har under den tiden ökat från 17 till 33 butiker. Omsättningen har under samma tid ökat från 80 till 300 miljoner kronor.

Övriga nominerade företag är; PostNord Sverige, Wayne´s Coffee, Ångtvättbilen, O´Learys, Puls & Träning, samt Sibylla.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser