Jaktia Falun AB får ny ägare och VD

Anette Berghäll tar över Jaktia Falun AB och tillträder som VD den 18 mars 2014. Anette har ett långt förflutet i branschen och kommer senast från Jaktia Orsa Outdoor. Jörgen Börjes kommer som tidigare att arbeta kvar i butiken.

– Jag är oerhört nöjd med den nya ledare och ägarbilden som kommer att vara ett stort stöd för Jaktia
Faluns utveckling och tillväxt. Med Anette förstärker vi organisationen med mycket bra erfarenhet inom försäljning och butikshandel.

Jaktia AB har för avsikt att även avyttra aktierna i Jaktia Örebro AB och Jaktia Kållered AB för att ha
möjlighet att fokusera på Jaktias franchisekoncept och butiksdrift.

– Vi har med denna lösning skapat förutsättningar för att ytterligare öka tempot med Jaktias butiksetableringar och utveckla vårt koncept säger Jaktias VD Lars Martinsson.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser