Jaktia expanderar i Piteå

Piteå (JJ) Lagom till årets jakt- och fiskesäsong öppnar Jaktia Piteå genom den välkända fiske- och friluftsbutiken Nymans Fiske & Fritid i Piteå som går in i Jaktias franchisekedja.

Nymans Fiske & Fritid i Piteå storsatsar och bygger nu ut butiken med 600 m2 till totalt över 1 100 m2 butiksyta och en vapenbunker på ca 60 m2.

Butiken ägs och drivs av Tommy Nyman, som har en mycket lång och gedigen erfarenhet från jakt- och sportfiskebranschen. Företaget grundades 1999. Tommy är en välkänd profil i Piteå som även driver en fiskgrossistverksamhet. Nymans Fiske & Fritid är vida känd för trevlig och kunnig personal, god service och stor flexibilitet kombinerat med ett brett sortiment av välkända varumärken, tack vare samarbete med de största leverantörerna inom sportfiske och fritidsbranschen. I och med samarbetet med Jaktia får man nu även tillgång till ett komplett sortiment på jakt-, ammunition-, och vapensidan.

För närvarande har Nymans sju anställda men kommer att behöva utöka med fler butikspersonal med jakt och skytteerfarenhet.

Det här känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Vi är laddade för att kunna ta hand om regionens alla jägare och sportfiskare. Nu tar vi Jaktiakonceptet vidare och utökar vår närvaro rejält, säger Lars Martinsson, VD vid Jaktia AB.

– Det finns ett mycket stort intresse för jakt och sportfiske i regionen som gör det extra roligt att stärka vår position här. Nymans attraheras av vårt franchisekoncept där Jaktia AB bistår med ett flertal olika konceptlösningar. Tidigare har Nymans varit fristående och inte haft samma möjlighet till gemensamhetslösningar. Detta känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ännu bredare sortiment och attrahera nya kundgrupper inom jakt, skytte och uteliv”.

Jaktia visar sedan några år tillbaka upp en starkt växande distribution genom nya butiker runt om i landet.

– Förutom jakt, fiske och vildmark erbjuds även intensivkurser i Jägarexamen och jakt- och fiskeresor. Vi satsar mycket på aktiviteter och kundevenemang och givetvis vapenservice. Vi vill att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats för våra kunder, avslutar Nymans VD Tommy Nyman.

 

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser