Jakthund skadades vid macheteattack

NYKÖPING(JJ) Jakthunden Simba skadades vid en dramatisk macheteattack tidigare. Hunden överlevde dessbättre och fick vård på univsersitetsdjursjukhuset i Uppsala. Expressen rapporterar att hunden snart beräknas kunna återvända till sin husse igen.

Husse Viktor Aldén studerar vid jakt- och viltvårdsprogrammet på Öknaskolan i Nyköping. Studenterna hade varit på en jaktresa och var på väg hemåt när de upptäckte en man som kört av vägen.

De ovetande studenterna ville hjälpa mannen som dock skulle visa sig vara den omtalade machete-mannen.
Han hade tidigare attackerat en lärarinna och var nu på flykt söderut när hans färd tog stopp i diket.
När de stannat slet mannen upp en dörr till ett av fordonen och han lyckades ta ut Simba.
Han högg hunden i bland annat halsen och örat. Sedan kom polisen.
Hunden fördes snabbt iväg för vård. Nu vilar hunden upp hos Aldéns föräldrar i Idre.
Och snart hoppas han att hunden kan flytta tillbaka till honom på internatet igen.

Det finns dock farhågor att hunden förlorat hörseln på ett öra. Men detta tror inte Aldén ska stoppa hunden från att fortsätta jaga. 
– Hon hör fortfarande bra på det andra örat, och är en jättebra jakthund som vi fällt både älg och vildsvin med, säger Viktor Aldén till Expressen.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser