Jakthund skadades vid macheteattack

NYKÖPING(JJ) Jakthunden Simba skadades vid en dramatisk macheteattack tidigare. Hunden överlevde dessbättre och fick vård på univsersitetsdjursjukhuset i Uppsala. Expressen rapporterar att hunden snart beräknas kunna återvända till sin husse igen.

Husse Viktor Aldén studerar vid jakt- och viltvårdsprogrammet på Öknaskolan i Nyköping. Studenterna hade varit på en jaktresa och var på väg hemåt när de upptäckte en man som kört av vägen.

De ovetande studenterna ville hjälpa mannen som dock skulle visa sig vara den omtalade machete-mannen.
Han hade tidigare attackerat en lärarinna och var nu på flykt söderut när hans färd tog stopp i diket.
När de stannat slet mannen upp en dörr till ett av fordonen och han lyckades ta ut Simba.
Han högg hunden i bland annat halsen och örat. Sedan kom polisen.
Hunden fördes snabbt iväg för vård. Nu vilar hunden upp hos Aldéns föräldrar i Idre.
Och snart hoppas han att hunden kan flytta tillbaka till honom på internatet igen.

Det finns dock farhågor att hunden förlorat hörseln på ett öra. Men detta tror inte Aldén ska stoppa hunden från att fortsätta jaga. 
– Hon hör fortfarande bra på det andra örat, och är en jättebra jakthund som vi fällt både älg och vildsvin med, säger Viktor Aldén till Expressen.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser