Jakthund räddade pojke undan björn

Falun (JJ) Far och son var i skogen för att plocka lingon, med sig hade de sin jakthund. När hunden började skälla ståndskall smög sonen fram för att få se vad han trodde var en älg. Plötsligt kom pojken springande med en björn tätt i hasorna.

Björnen slog efter hans ben, men älghunden distraherade björnen bakifrån och ingen blev skadad.  

– Det var en allvarlig björnattack. Riktigt obehaglig och allvarligaste incidenten på våra marker, säger älgjaktledare Joakim Jansson i Bråthöjdens älgjaktlag, till Falu-Kuriren.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser