Jakthund attackerad av varg i Skåne

Kristianstad Vargen i Skåne lyckades nästan döda en jakthund. Hunden blev biten över ryggen. När jägaren sköt ett varningsskott flydde vargen sin kos.

Vargen eller vargarna i Skåne börjar få en hel del på sitt samvete. Efter vargens attack i Norra Sandby under torsdag till fredag, då 17 får fick sätta livet till, anföll den en hund i Tyringe i lördags eftermiddag.

Tre vittnen såg vargen vid tillfället. Vid själva attacken mot hunden var det hundägaren själv som sköt ett varningsskott.   Vargen har nu på sin vandring fällt 35 får i Blekinge, tre i Småland och 18 i Skåne. Samt en hund som så när höll på att stryka med.   

I fredags eftermiddag syntes vargen i Tormestorp, på kvällen var den enligt uppgift i Osby-Glimåkra, för att alltså slå till i Tyringe på lördag eftermiddag.  
– En varg kan mycket väl röra sig fyra mil på tolv timmar, säger Krister Henriksson, till Kristianstadsbladet. Han finner det för osannolikt att en och samma varg kan ha varit på samtliga platser där den uppgetts ha varit synlig.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser