Jakthund attackerad av varg i Skåne

Kristianstad Vargen i Skåne lyckades nästan döda en jakthund. Hunden blev biten över ryggen. När jägaren sköt ett varningsskott flydde vargen sin kos.

Vargen eller vargarna i Skåne börjar få en hel del på sitt samvete. Efter vargens attack i Norra Sandby under torsdag till fredag, då 17 får fick sätta livet till, anföll den en hund i Tyringe i lördags eftermiddag.

Tre vittnen såg vargen vid tillfället. Vid själva attacken mot hunden var det hundägaren själv som sköt ett varningsskott.   Vargen har nu på sin vandring fällt 35 får i Blekinge, tre i Småland och 18 i Skåne. Samt en hund som så när höll på att stryka med.   

I fredags eftermiddag syntes vargen i Tormestorp, på kvällen var den enligt uppgift i Osby-Glimåkra, för att alltså slå till i Tyringe på lördag eftermiddag.  
– En varg kan mycket väl röra sig fyra mil på tolv timmar, säger Krister Henriksson, till Kristianstadsbladet. Han finner det för osannolikt att en och samma varg kan ha varit på samtliga platser där den uppgetts ha varit synlig.

6 kommentarer

 • vilken chans
  Aj aj vilken chans den jägaren fick och brände den
  Nu måste det blöi skärpning när chansen dyker upp, vi kan inte hålla på med dessa skrämskott hela tiden.
  I alla fall synd om hunden och jägaren..som inte sköt rätt

 • §28
  Tänk vad fel de hade när man påstod att jägarna skulle missbruka §28. Ändå så vill samma folk fortfarande riva upp den.

 • Micke
  Ja du har så rätt Micke, glömde att skriva det i mitt inlägg tidigare.
  Och får vi ny regering nästa höst (vilket vi får hoppas inte blir fallet) kan vi sälja gevären och göra hundarna till sällskapsdjur.
  Miljöpartiet vill ju som allt annat dumt riva upp alla lagar och ge varg och övriga rovdjur fri lejd i våra skogar.
  Undrar om någon jägare kommer att rösta på en ny regering.
  På sätt och vis bra att de partierna redan nu går ut med sina åsikter och inte efter valet.
  Men så dumma är de faktiskt……

 • Snart dags här också?
  The Kirov wolf attacks were a series of man-eating wolf attacks on humans which occurred between 1944-1954 in nine counties of the 120,800 km2 Kirov Oblast of the Russian Soviet Federative Socialist Republic which resulted in the deaths of 22 children between the ages 3-17. In all cases, the attacks occurred in the April-December period, coinciding with the wolf’s cubbing season.

  Kom ihåg att det är ättlingar till dessa vargar som naturvänner och regering vill plantera in i Sverige.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser