Jakthund angripen av varg utanför Malung

MALUNG(JJ). En jakthund har blivit angripen av varg utanför Malung. Vargattacken skedde när Karl-Erik Eriksson var ute med sin stövare för att jaktträna. Efter vargattacken togs hunden till en veterinär. När hundens skador läkt ska den dessbättre inte få några bestående men.

– Jag hörde att någonting hände med hunden och fick se ett djur som jagade hunden. Först trodde jag att det var en älg men såg sedan att det var en stor varg. Jag var drygt hundra meter från vargen när jag såg att den jagade hunden men stannade upp och angreppet mot hunden avbröts, säger Karl- Erik Eriksson till Dalarnas Tidningar.

Under de senaste tiden har det skett tre allvarliga vargattacker på jakthundar i Malung-Sälens kommun. Dessutom har får angripits av varg vid Råbergets fäbod. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser