Jakthund angripen av varg utanför Malung

MALUNG(JJ). En jakthund har blivit angripen av varg utanför Malung. Vargattacken skedde när Karl-Erik Eriksson var ute med sin stövare för att jaktträna. Efter vargattacken togs hunden till en veterinär. När hundens skador läkt ska den dessbättre inte få några bestående men.

– Jag hörde att någonting hände med hunden och fick se ett djur som jagade hunden. Först trodde jag att det var en älg men såg sedan att det var en stor varg. Jag var drygt hundra meter från vargen när jag såg att den jagade hunden men stannade upp och angreppet mot hunden avbröts, säger Karl- Erik Eriksson till Dalarnas Tidningar.

Under de senaste tiden har det skett tre allvarliga vargattacker på jakthundar i Malung-Sälens kommun. Dessutom har får angripits av varg vid Råbergets fäbod. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser