Jaktguide vådaskjuten i ansiktet

Skellefteå (JJ) Jaktguiden som blev skjuten i trakten av Gautosjön utanför Arjeplog på fredagen är Skelleftebo, bekräftar polisen i Norrbotten.

– Det stämmer att mannen är hemmahörande i Skellefteå, säger Malin Norstedt, jourhavande förundersökningsledare vid Norrbottenspolisen.

Mannen, som är född 1960, träffades av blyhagel i ansiktet under en fågeljakt. Mannen flögs med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. Han uppges ha klarat sig utan livshotande skador och vårdas just nu på sjukhus.

Utredningen ligger nu hos utredare vid polisen i Piteå Älvdal och jag tror säkert att det finns misstanke om brott.

Jag kan tänka mig att de kommer att utreda om händelsen är ett fall av vållande till annans kroppsskada, säger Patrik Ström vid polisen till Norrbottens-Kuriren.

Polisen rubricerar händelsen som en arbetsplatsolycka.

Enligt polisen är det en guide som haft med sig en grupp utländska turister och jagat fågel och fått ett hagelskott i ansiktet.

Polisen letar en tolk för att kunna förhöra jägarna.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser