Jaktfrågor till politiker

Rättvik(JJ) Vid ett möte i Rättvik fanns det möjlighet att ställa jaktfrågor till representanter för alla partier som sitter i riksdagen. Det var Jägareförbundet Dalarna som var arrangör.

Mötet anordnades under måndag kväll.
–  Därför att det är väldigt intressant att veta var de lokala partierna står. Det känns som att vi vill ha lite tydligare svar och istället för att folk sitter och tycker saker på kammaren är det bättre att de kommer hit och ställer frågorna öppet, säger Helena Tysk, som sitter i Jägareförbundet Dalarnas styrelse, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser