Jakten avlyst i Jämtland 2b

Ralph Persson med område 2B:s sista björn. Görviken (JJ) Ralph Persson fällde den sista björnen på tilldelningen i Jämtland, område 2B. Enligt Ralph var det hans bästa jaktdag någonsin. Allt stämde!

Ralph Persson jagade tillsammans med den gamla skidåkaren och OS-medaljören Jan Halvarsson, som tog silver på sprinten i OS i Grenoble 1968.

De två jägarna höll i dag till i skogarna kring Görviken. I morse när de var ute och spårade av en sträcka Började plotthundarna Alabama och RJ att tydligt markera att de ville i väg.

– De fick vittring och skulle bara i väg och i stressen glömde jag att få i gång pejlarna.

Hundarna for och Ralph och Jan fick försöka förfölja skallen så gott det gick. Efter ett par timmar lyckades de lokalisera ståndskallet på andra sidan Görvikssjön och Ralph smög in.

– När jag kom fram klättrade jag upp på en sten för jag trodde björnen låg bakom den, men det visade sig att Alabama och RJ träat björnen.

Ralph fällde björnen, en hanne på 59 kilo, den sista i Jämtlands område 2B.

– Hundarna gjorde ett superjobb, men jag var många gånger orolig när jag inte kunde se dem på någon pejk och det i bland blev tyst. Tänk om de hade blivit skadade i skogen och jag inte kunde ha lokaliserat dem.

Hittills har totalt 157 björnar rapporterats in till SVA. Det är över halvparten av årets tilldelning på 274 djur.

Längdskidåkaren och OS-medaljören Jan Halvarsson styrde båten när björnen bärgades.
AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser