Jaktelever tjuvjagade på Öknaskolan

Nyköping (JJ) Tre jaktelever på Öknaskolan i Nyköping misstänkts för jaktbrott efter att ha tjuvjagat i närheten av skolan skjutet en hackspett och en koltrast. Förutom hackspetten och koltrasten har jakteleverna även skjutit ett par kanadagäss. fåglarna ligger nu i en frys på Öknaskolan och rektor Per Fermvik är djupt besviken.

Skolan fick kännedom om den olagliga jakten för ungefär en vecka sedan andra elever hade nåtts av rykten om fågeljakten och slog larm till personalen. Kort därefter vände sig skolan till polisen och gjorde en polisanmälan. Jakten ägde rum någon gång mellan 1 och 2 april i år.

– Eleverna som avslöjade jakten gjorde rätt, säger Per Fermvik.
– De misstänkta eleverna har erkänt och säger att de ångrar sig. Kanske handlar det om något slags ungdomligt oförstånd, säger Per Fermvik, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser