Jaktelever tjuvjagade på Öknaskolan

Nyköping (JJ) Tre jaktelever på Öknaskolan i Nyköping misstänkts för jaktbrott efter att ha tjuvjagat i närheten av skolan skjutet en hackspett och en koltrast. Förutom hackspetten och koltrasten har jakteleverna även skjutit ett par kanadagäss. fåglarna ligger nu i en frys på Öknaskolan och rektor Per Fermvik är djupt besviken.

Skolan fick kännedom om den olagliga jakten för ungefär en vecka sedan andra elever hade nåtts av rykten om fågeljakten och slog larm till personalen. Kort därefter vände sig skolan till polisen och gjorde en polisanmälan. Jakten ägde rum någon gång mellan 1 och 2 april i år.

– Eleverna som avslöjade jakten gjorde rätt, säger Per Fermvik.
– De misstänkta eleverna har erkänt och säger att de ångrar sig. Kanske handlar det om något slags ungdomligt oförstånd, säger Per Fermvik, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser